I dag er der 
12
12
 ledige job på Psykologjob.dk
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Statsforvaltningen

Statsforvaltningen

|
Fyn
|
Indrykket 06-03-2017

Statsforvaltningen søger børnesagkyndig rådgiver til indsats med fokus på konflikthåndtering i afdeling Odense - barselsvikariat

Kunne du tænke dig at hjælpe forældre i brudte familier med at håndtere konflikter om deres fælles børn gennem en kursus- og samtaleindsats?

 

Via samtaler og kurser skal forældre styrke deres samarbejde til gavn for deres børn, så de bliver i stand til at skabe stabile rammer for deres børns trivsel og udvikling.

 

Indsatsen afprøves som forsøgsprojekt for forældre som første gang henvender sig til Statsforvaltningen, fordi de er uenige om forældremyndigheden, barnets bopæl eller samvær. Projektet omfatter 1.200 forældrepar om året og har været i gang ét år og fortsætter frem til udgangen af 2018.

 

Arbejdsopgaver

 • Afholdelse af kurser for forældrepar med henblik på at styrke deres samarbejde og mindske og forebygge konflikter, så de bliver i stand til at skabe stabile hverdagsrammer for deres børn.

 • Afholdelse af samtaleforløb med forældrepar og forløb med børneinddragelse som ligeledes sigter på at styrke forældrenes samarbejde og forebygge konflikter.

 • En stor del af opgaven kræver, at du skal have et vedholdende fokus på at motivere og fastholde forældrene i at deltage i kurser og samtaleforløb og forsøge at forebygge, at de skal videre til en juridisk afgørelse. 

 • En del af sagerne er komplekse, hvor forældrene og børn fx har forskellige sociale problemstillinger. I de komplekse sager, skal du have blik for familiens samlede livssituation samtidig med, at du skal arbejde på at skabe ro og stabilitet omkring børnene ved at styrke forældrenes samarbejde. Det kan fx involvere samarbejde med andre aktører som kommunale myndigheder og psykiatri.

 

Kvalifikationer

 • Vi forudsætter, at du har en uddannelse som psykolog. Du kan også være socialrådgiver med en familieterapeutisk overbygning eller lignende. Det er en stor fordel, at du har en dokumenteret bred børnefaglig erfaring og har lyst til at arbejde med forældrepar som ofte er kriseprægede og har et højt konfliktniveau.

 • Du skal indgå i et tæt samarbejde med andre børnesagkyndige og samtidig kunne arbejde selvstændigt.

 • Du skal have flair for og kunne lide at undervise på en måde, så alle typer af mennesker kan forstå og blive inspireret af de temaer som gennemgås på kurserne.

 • Du skal være dygtig til at motivere forældrene til at fastholde fokus på at forbedre deres samarbejde og sætte barnets perspektiv og behov i forgrunden.

 • Du skal være personlig robust og konstruktiv i situationer præget af følelser, krisereaktioner og til tider højt konfliktniveau. Du skal kunne arbejde med følelsesmæssige belastninger.

 • Du skal være initiativrig og fagligt velfunderet i mødet med forældrene. Herudover skal du have lyst til, at være med til at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor fagligheden og interessen for at skabe en positiv forandring for børn i brudte familier er i fokus.

 

Tidligere erfaring med området er en fordel.

 

Vi tilbyder

 • Deltagelse i et projekt, hvor konflikthåndtering er i fokus, og hvor nye metoder afprøves for forældre i brudte familier.

 • Du bliver en del af et team på 5 børnesagkyndige. Du er ansvarlig for dine egne sager, men har et tæt samarbejde og fast sagssparring med dine kollegaer, som du også underviser på kurser sammen med.

 • Du vil blive klædt på til at afholde kurser og skal deltage i den løbende metodesparring med en ekstern aktør, som har udviklet den forebyggende indsats.

 • Du får en travl og afvekslende hverdag, hvor du skal arbejde selvstændigt i mødet med forældrene, men samtidig udvikle dig fagligt i tæt dialog med dine kollegaer.

 

Du bliver en del af en projektindsats, hvor vi har et løbende fokus på at dokumentere og forholde os til de resultater vi skaber for forældre og børn. Indsatsen følges bl.a. af et forskningsprojekt som udføres af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

 

Ansættelsesvilkår

Ansættelsesområdet vil være Børne- og Socialministeriet, og stillingen er på fuld tid. Der er tale om et barselsvikariat fra den 1. maj 2017 30. april 2018. Du vil blive omfattet af den relevante overenskomst med Staten. Arbejdsstedet vil være i Odense. 

 

Du vil skulle påregne aftenarbejde i begrænset omfang.

 

Yderligere oplysninger 

Hvis du har spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte projektleder Maja Olesen tlf. 91 33 46 66

 

Ansøgning

Hvis du er interesseret i stillingen, kan du sende en ansøgning, cv samt anden relevant dokumentation elektronisk via stillingsopslaget på Statsforvaltningens hjemmeside www.statsforvaltningen.dk senest torsdag den 23. marts 2017 kl. 12.00. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler tirsdag den 28. marts 2017.

 

Statsforvaltningen ønsker at fremme ligestillingen og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund.

Kontakt

Statsforvaltningen

C, 1., Mogensensvej 24
5000
Odense C
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
06-03-2017
Udløber:
23-03-2017
Kviknummer:
LJA-43411174
Jobtype:
Vikar/barsel
Arbejdsområde:
Socialrådgivning
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan
Lignende job
Rauma Kommune
Frist:
19-06-2018
Vordingborg Kommune - PPR og Forebyggelse
Vordingborg, Sydsjælland inkl. Møn
Frist:
20-06-2018